kleingarten - min trädgård på nätet
den 24 februari 2012
Utläsa händelser från horskop

Här är ett exempel på ett födelse horoskop och dess relation till hela klotet. Det är de fyra axelpunkterna som är särskilt viktig i ett horoskop. I cirkeln ovanför ser vi två av dem markerade som pilspetsar.

Spetsen till vänster är Ascendenten som markerar vilket stjärntecken och gradtal som stiger upp över horisonten i öster vid födelsen. Ascendenten kallas också för 1:a husspetsen, förkortas ( AC ). Den motsatta sidan, Descendenten markerar vilket tecken och gradtal som går ner under horisonten i väst vid födelsen, förkortas ( DC ) är 7:e husspetsen.

Högst upp ligger Medium Coeli ( MC ) som markera vilket tecken och gradtal som befinner sig i kulmination över horisonten. Den motsatta sidan är Imum Coeli ( IC ) den lägst belägna skärningspunkten mellan Djurkretsen och Meridianen under horisonten.

Har man en planet belägen på samma gradtal som någon av axelpunkterna i sitt födelse horoskop är den planeten och dess symbolik särskilt betydelsefull. Har man ingen planet vid axlarna kan man med hjälp av kartan se var någonstans man får det.

I Ganns födelse horoskop kan vi se två planeter nära MC högst upp i cirkeln. MC är markerad med 17 grader, Merkurius 22 och Pluto 25.

Gann är född i Texas men får flytta öster ut för att få Merkurius eller Pluto på MC. Merkurius ligger nära Chicago och Pluto går igenom Florida.

Valet av Merkurius och Pluto beror på att Gann var Aktie-analytiker och Trader.

Exempel på tolkning av planetlinjer från häftet som följer med kartan

Merkurius på MC

Detta är på många sätt en framstående position för många olika typer av arbeten. Du kommer under alla omständigheter att respekteras för dina åsikter och för din förmåga att uttrycka dig. Därför kommer du säkert att skaffa dig information och för platsen nödvändiga språkkunskaper. Du kan lyckas inom områden som förmedlare,författare, översättare osv.

Du kommer själv att vara mer öppen och flexibel inför olika arbetsuppgifter. Du får användning för din förbättrade formuleringsförmåga som gör att folk lyssnar till dig. Därför är det en plats där du lättare når framgång genom att du pratar dig fram. Förmågan är självfallet bra för alla former av affärer där det krävs snabba omställningar med överblick och flexibilitet i förhandlingarna.

Pluto på MC

Din karriär och målsättning kan förändra sig radikalt på denna linje. Lusten att göra dig gällande på ett större plan blir framträdande. Du kan komma att märka din egen kraft/makt när du uppträder offentligt. Du får en kraftig psykisk utstrålning, när du uppträder i större folksamlingar som t ex föredrag eller TV-framträdanden. Det kommer att gå bäst om du erkänner ditt eget maktbehov utan att uppföra dig på ett tyranniskt eller manipulerande vis, för att uppnå denna maktposition. Du kommer säkert att umgås med kända människor och känna dig hemma här i maktens centrum. Du kan få problem med auktoriteter, som du känner dig manipulerad av, om du inte själv manipulerar. Platsen är bra för företagande som kräver psykologisk insikt. Det kan vara som psykolog, reklamman eller forskare. Du kommer att använda mycket energi för att nå toppen, och du kommer säkert att lyckas.

Om W.D. Gann hade varit verksam inom konstnärliga, estetiska områden i stället för aktie och råvaru marknaden skulle han med fördel kunna flytta väster ut. Från Mexiko och uppåt har han Venus på MC.

Venus på MC

En bra plats att göra karriär på inom områden som konst och mode. Dessutom inom områden som kräver diplomati och goda umgängesformer. Du kommer ha lätta att skaffa dig

nya vänner. Mindre bra för inriktningar som kräver hårda konkurrensinsatser. Du kan bli framgångsrik och förvärva en bra position och i övrigt bli populär och uppskattad, även gifta dig till ära och berömmelse. Du kan bli en trendsättare med din livsstil, bara för att andra kommer att vara mycket uppmärksamma på dig. Du kan också få fördelar av ett positivt förhållande till auktoriteter, och kan lätt hamna i miljöer bland konstnärer och berömdheter.

Online for 2922 days
Last modified: 2012-02-24 18:40
Status
You are not logged in
... Login
Main Menu

Search
Calendar
februari 2020
tiontofr
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
februari
Comments

RSS feed

Made with Antville
Helma Object Publisher